Geen streek die zo bekend is met palinggerechten als het Waasland.
Palingshof Mieken Smet is één van de gekende palingrestaurants in de streek. 

Al meer dan 108 jaar lang een pure keuken waar het product centraal staat. Met onze palinggerechten onderscheiden we ons door dagvers en met enkel de beste kwaliteit te werken.

We zijn trots dat we dagelijks kunnen werken met de vis van het jaar 2009!

photo of skewered fish

Bij Palingshof Mieken Smet werken we uitsluitend met verse rivierpaling voor onze palingbereidingen.

De glasaaltjes worden opgehaald en doen er ongeveer 1,5 tot 2 jaar over vooraleer ze uitgroeien tot volwassen palingen. Inspanningen om te investeren in het herstel van het palingbestand beginnen dus bij de aaltjes en het uitzetten ervan.

Over de werkelijke oorzaak van de terugval  is maar weinig bekend. Vaststaat dat jonge paling het voedselrijke zoete water in onze rivieren niet of nauwelijks meer kan bereiken. Terwijl volwassen exemplaren
de wateren niet kunnen verlaten om hun paaigebied 6000 km verder in de Atlantische Oceaan te bereiken.
Pas de laatste 10 jaar is men intensief bezig met het verbinden van rivieren om droogte te bestrijden en visbestanden te verhelpen.

Ook wij gaan hier verantwoord mee om door enkel met duurzame leveranciers samen te werken.

Scroll naar boven